Basınç Düşürücü Valf

Basınç Düşürücü Valf Montajı

Kategori: TESİSAT | 0

Basınç Düşürücü Valf Nedir?

Basınç Düşürücü Valf: Şebekeden gelen yüksek basınçlı suların istenilen basınca düşürülmesini ve aynı basınçta sabitlenmesini sağlayan mekanik aksamlı bir cihazdır.

Basınç Düşürücü Valf Kullanım Amacı

1. Su tesisatı, kalorifer tesisatı, hava tesisatı, gaz tesisatı ve korozyon yapmayan akışkanlarda kullanılır.

2. Şebekeden gelen yüksek basınçlı sulardan zarar görebilecek, sıhhi tesisat ve ısıtma cihazlarını(kombi, Çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ara musluklar, flex hortumlar ) korur.

3. Şebekeden gelen dalgalanmalardan tesisatı korur, su basıncını dengede tutar.

4. Yüksek basınçla gelen şebeke suyunun basıncını düşürdüğü için dolaylı olarak su tasarrufu sağlar.

Basınç Düşürücü Valf Montajı

1. Basınç düşürücü  takılmadan önce, ana vana açılıp biraz su tahliye edilerek, tesisattaki kum ve çakıl temizlenmelidir.

2. Her daire için su sayacından önce bir adet basınç düşürücü takılır. Sadece kombi altına uygulayanlar var. Ancak bu yöntem yanlıştır, çünkü: Sadece kombi altına montaj edildiği zaman ortamdaki su ile çalışan, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, musluk batarya gibi cihazlar korunmaz.

3. Montaj kolaylığı ve sökme takma işleminde tesisatın diğer bölümlerinin etkilenmemesi için, rekorlu basınç düşürücü tercih edilmelidir.

4. Yatay ve dikey olarak montaj edilebilir.

5. Basınç Düşürücü sıkılırken köşeli bölümünden sıkılmalıdır, gövdeden sıkılırsa gövde zarar görebilir.

6. Basınç düşürücü montaj edilirken, gövdesindeki ok yönü şebekeden daireye giriş yönünde olacak şekilde ayarlanır.

7. Valf uygulama(gruplama) sırası: Şiber Vana – Su Sayacı – Pislik Tutucu – Basınç Düşürücü – Şiber Vana şeklinde olmalıdır. Belediyelerin su birimlerinin onay verdiği sıralama budur. Ancak isterseniz su sayacından giriş yönüne de bir pislik tutucu takabilirsiniz.

Montaj ve bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 Valf Ayarının Yapılması

1. Basınç düşürücüler fabrikadan 3 bar çıkışlı olarak ayarlanır ve piyasaya sürülür. 

2. Bir bar basınçla bir binanın üç katına su doldurulabilir. Ayrıca kombi, doğalgaz şofbeni gibi cihazların bir buçuk barla çalışabildiği göz önünde tutulursa, 3 bar basınç daire içerisindeki bütün cihazları çalıştırmaya yetecek bir basınçtır. 

3. Güneş enerjisi kullanılan ortamlarda 3 bar basınç yetmeyebilir. Bu gibi durumlarda basınç düşürücü valfin bar ayarını değiştirmek isterseniz gövde altındaki ayar vidasını uygun allen anahtarı ile gevşeterek ve sıkarak basıncı düşürüp yükseltebilirsiniz.

4. Ayarladığınız basıncı görebilmek için, gövde üstündeki kör tapayı söküp yerine basınç ölçer (manometre) takabilir veya manometreli  basınç düşürücü valf satın alabilirsiniz. 

5. Çıkış Bar basıncının okunabilmesi için: Muslukların bir süre açık bırakıldıktan sonra kapatılması gerekir. Musluklar kapalı iken okunan bar değeri, net çıkış basıncı değeridir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir